בעיית הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/06/2009 | 15:04 | מאת: דורית

אמי (בת 70) סבלה מאירוע מוחי לפני כ-10 שנים. בשנים האחרונות חלה הידרדרות משמעותית באופן ההליכה שלה - ההליכה איטית עד מאד. לאחרונה נבדקה ע"י מומחה כלי דם שטען שייתכן וישנה בעייה עצבית אותה הוא כינה "הליכה אקסטרא פירמידלית".שאלתי היא - האם יש צורך באבחון תנועה או שעלינו לפנות ישירות לנוירולוג. אודה לך מאד אם תוכל להמליץ על מכון מתאים/מומחה ספציפי באזור הצפון (עפולה). מודה מראש.

דורית שלום, בכל בעיה נוירולוגית, מומלץ מאוד להיות מטופלים במסגרת מרכז שיקום. לכל קופת חולים ישנו מרכז שיקומי או הסכם עם מרכז שיקומי. לדוגמא, מרכז סביון בקיבוץ מזרע ששיך לכללית. חשוב מאוד טיפול במסגרת פיזיותרפיה שמתמחים בשיקום נוירולוגי. בדיקת אבחון ניתוח תנועה תלת מימדית חשובה מאוד על מנת לאבחן את מקור הקושי בהליכה כגון: שיווי משקל לקוי, קיצור גידי, חולשה או ספסטיות שרירית. על פי ממצאי הבדיקה ניתנים המלצות והנחיות לטיפול. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה