הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 10:09 | מאת: סתיו

האם אתה יכול להסביר כיצד יש ללכת על המסוע? משום מה אני לא מצליחה ללכת עליו עם יד ורגל נגדית. איך באופן עקרוני צריכה להיות תנועת הידיים בהליכה? תודה מראש סתיו

תיאור ההליכה על כל שלביה קצת מורכב להסבר מילולי ללא איורים. אשתדל להסביר נקודות חשובות. נקווה שבעתיד הקרוב נפרסם מאמר בנושא. הליכה נכונה נמדדת על פי הצעד הנכון. צעידה של כפות רגליים הינה בסיבוב חיצוני או פנימי, על פי המנח הטבעי של מבנה הגוף ובעיקר אגן הירכיים.נחיתת כף הרגל תיעשה בעקב הרגל. הלחץ מועבר לכיוון האצבעות, שהן הנותנות את הדחיפה להנפת הרגל ולהעברתה קדימה. אפשר לדמיין תנועה של קפיץ בזמן הליכה, כאשר הוא נדרך בזמן העברת המשקל על הרגל (מיד לאחר הנחיתה) ואז מתקבלת תנועה כיפוף בקרסול, בברך ובירך. בשלב הביניים, יש ליישר את הברך והירך (אם כי יש להימנע מישור יתר של הברכיים- נעילת ברך). בשלב הסופי, יש לדחוף את משטח ההליכה בעזרת הקרסול על מנת להצליח להניף את הגפה קדימה. יש לשמור על הגוו זקוף לאורך כל שלבי ההליכה. את ההליכה מומלץ לבצע בנעלי ספורט הבנויות בתמיכות נכונות המונעות תנועות פתולוגיות ומאפשרות לכף הרגל תנועה אופטימלית. לגבי תנועות הידיים. התנועה אמורה להיות אוטומטית. יד ורגל נגדית. מושיטים קדימה בו זמנית יד ימין ורגל שמאל וההפך נכון, באופן אוטומטי. נא לראות קישור זה: http://www.gla.ac.uk/ibls/fab/tutorial/anatomy/hfgait.html בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה