התאבנות של הרגלים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/05/2009 | 16:02 | מאת: מנו לוי

שלום, אבי בן 77, לא אדם בריא,חולה מנייר ובפוליציטמיה ורה מתקדמת , החל להתלונן על כאבים מפושטים ולא קבועים במקומות שונים בגוף ומיד אחר כך החלה הדרדרות ביכולת התנועה שלו, עד כדי חוסר יכולת לקום וללכת. בימים האחרונים ממש התאבן וכמעט שאינו מצליח לקום מן המיטה. מזה זמן, כנראה בשל דיכאון שאופף אותו, הוא ישן 15 שעות ביממה, מה שלא עוזר כנראה להתאבנות שלו. נבדק נויירולוגית, סי טי של האיברים הפניימים, סריקות שלד,הולטר זרימת דם ברגליים ומה לא. בפועל, סובל מכאבים ובעיקר מחוסר יכולת ללכת ולהפעיל את הגוף. מה עושים?

מנו שלום, במידה והכל נבדק והוחלט שאין צורך בטיפול תרפותי, האופציה היחידה לשקם אותו זה לנסות ולהכניס אותו למסגרת שיקומית. פיזיותרפיה בבית מאוד חשובה, אבל לפי דעתי זה לא יספיק ויש צורך במקום שיקומי. מומלץ להתיעץ ביחידה להפרעות בתנועה, באיכילוב,לגבי טיפול פיזיולוגי, הצורך בהתערבות תרופתית, וטיפול בדכאון שעלול להיות גורם משמעותי בחוסר התנועה שלו. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה