כאבי גב תחתון בזמן עמידה והליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/03/2009 | 15:46 | מאת: מיכל

שלום מלפני כ- 20 שנה נקעתי את קרסול שמאל ונוצר קרע ברצועה. ומאז במשך שנים , הפעלתי יותר מאמץ על רגל ימין , והיו מספר נקעים חוזרים. עברתי טיפולי פיזיותרפיה שקצת הקלו על היציבות. אני סובלת גם מעקמת מותנית. מלפני כ- 3 שנים החלו לי כאבים בגב התחתון שהחמירו. בצילום ראו שיש לי הצרות בחוליות L1 ו-L5. טופלתי בפיזיותרפיה שלא עזר . כ- שנה אני הולכת לפלנדקרייז פעמיים בשבוע ושוחה , גב וחתירה. וגם טופלתי תקופה בכירופרקטיה. יש הקלה בכאבים , יש ימים שאין כאבים וכל זה ללא לקיחת כדורים בשום שלב. נכון לעכשיו הכאבים שיש הם לאחר כ- 20 דקות של הליכה או לאחר עמידה ממושכת. ולאחר ישיבה של כמה דקות הכאבים נרגעים. יש לציין מלפני כ- 3 שנים לא יכולתי גם לשבת כתוצאה מכאבים בעצם הזנב , והיום בדיוק להפך רק הישיבה מקלה לי על הכאבים . בנוסף לכל יש לי גם שחיקה בסחוס בברך שמאל. שאלתי היא וסליחה על אורך ההודעה: האם יש קשר בין הנקע ברגל שמאל ולשחיקת סחוס בברך שמאל , לכאבי גב בזמן הליכה ועמידה. לפי מה שקראתי באינטרנט ובפורמים נראה לי שהיציבה אצלי לא טובה ולכן מופיעים הכאבים , האם אני צודקת ? האורטופד שלי לא הזכיר בעיית יציבות ולא דרך לטפל בה . האם אפשר לטפל בבעית יציבות ע"י מדרסים ? תודה

09/03/2009 | 21:15 | מאת: מיכל

בצילום מותני הפענוח היה כך: מבנה החוליות והמרווח הבין חוליתי שמורים, פרט להצרות מרווח הדיסקלי בגובה L5-S1 . רושם לספונדילוליסטזיס בגובה L5-S1 דרגה 1. SPINA BIFIDA של S1 וריאנט אנטומי תודה

מיכל שלום, תלונות הכאב שלך מפושטות למדי וייתכן והבעיות השונות שלך נובעות מבעית יציבה בעמידה והליכה. יציבה לקויה יכולה לגרום לכאבים שונים מכיוון שהיא משפיעה על כל הגוף. נקע בקרסול, לא גורם ליציבה לקויה. הטיפול בנקעים חוזרים הוא להשיב את מנגנון שיווי המשקל והתחושה העמוקה של המפרקים על ידי תרגול על משטחים ניידים. המדרס – לא מטפל ביציבות. המדרס במידה ויש צורך, מתקן את מנח כף הרגל וכך משפיע על היציבה הכללית של הגפה התחתונה ועל עמוד השדרה. אנא ראי מאמר: השפעת המדרס הביומכאני http://www.doctors.co.il/ar/7928/השפעת+המדרס+הביומכאני חשוב להבדק על מנת לאבחן את מקור הלקוי ביציבה שלך ועל פי זה להתאים מדרסים ופרוטוקול טיפולי. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה