ברך "נתפסת" ומשתחררת לאחר ביצוע תנועה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/01/2009 | 11:24 | מאת: ליאורה

בשנים האחרונות מתרחשת אצלי תופעה, (לא לעיתים לא קרובות,) שבעת קיפוף ברך שמאל, הברך כאילו "נתפסת".(בפעם האחרונה זה קרה כאשר רציתי לרדת מעמידה לשכיבה בשעור ספורט). זה בא לידי ביטוי באי יכולת לישר את הרגל עד הסוף וכן צליעה בעת הליכה. כאשר זה קורה, אני מצליחה לשחרר בעצמי ע"י תנועות וכיפוף הברך לכל מיני כיוונים, עד שזה משתחרר. (עיסוי או חימום המקום ממש לא עוזר - רק תנועה). בפעם האחרונה זה לקח הרבה זמן וכמעט התייאשתי וחשבתי לפנות לאורטופד או פזיותרפיה לקבלת עזרה. ברצוני לציין שהתופעה אינה מלווה בכאבים אלא תחושה שמשהו נתפס או זז ממקומו וכאשר הברך משתחררת זה לא מותיר שום זכר למה שהיה (אין כאב, נפיחות וכו'). נ"ב: אני בת 50, מתעמלת באופן קבוע, משקל תקין וכו'י. אבקש לדעת מהי התופעה בשמה המקצועי, מה קורה בברך וכן כיצד להמנע בעתיד מהתופעה?

ליאורה שלום נעילה של הברך יכולה להיגרם אך ורק מפגיעה תוך מפרקית. כנראה מדובר בקרע חלקי וקטן של המניסקוס. מומלץ להתיעץ כמה שיותר מהר עם אורטופד או פיזיותרפיסט לאבחון ותחילת טיפול לפני שהסימפטומים יחמירו. יש לשלול בעית חוסר יציבות של מפרק הברך או פגיעה במפרק הפיקה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה