מ]פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/10/2008 | 20:53 | מאת: אוליה

עברתי ניתוח החלפת ירך לפני 9 חודשים. נמשך כל ההזמן יש לי כאבים באזור המנותח. כל הבדיקות תקינות כולל הצלקת. יש מקום מסויים על העצם של המפרק מתחת לצלקת שנגיעה בו גורמת כאבים.הכאב מתפשט ומופיע בכל האזור עד הישבן.איבחון המנתח היה כי יש דלקת בשריר.קיבלתי זריקת קורטזוןלפני 3 חודשים שעזרה לי חלקית. אני מרגישה מתח באזור ובכל פעולה של כפיפה או מאמץ האורטופד המטפל לא מיחס לנושא חשיבות מאחר והמפרק תקין.בנוסף החל לכאב לי מפרק הירך השני והבדיקה מראה על שינויים אוסטוארטרוטיים. האם טיפול בגלים קצרים או אולטראסאנד יכול לעזר להפחית את הכאב או אם יש איזשהו טיפול שיוכל לעזר לי לדחות את הצורך בניתוח.אודה עבור תשובה .

אוליה שלום, כנראה מדובר בהדבקות של הצלקת, אשר גורמת לרגישות עצבית גבוהה וכאב בזמן תנועות כתוצאה מקיצור ומתיחה של של הצלקת ורקמת החיבור שמתחת (כולל שריר). הטיפול בצלקת הינו פיזיותרפיה, מסאג, מתיחות, אולטראסאונד, רצועות סיליקון. לגבי המפרק השני, צריך לבדוק ולאבחן את סיבת הכאב ולהחליט האם זה כתוצאה מצליעה, חולשה או פגיעה מפרקית. הטיפול אינו מכשור חשמלי אלא תנועתיות נכונה של המפרק וחיזוקים בזויות נכונות. שינויים בצילומים אינם בהכרח מעידים על סיבת הכאב. אני מפנה אותך למאמר רלוונטי למרות שזה בנושא הברך. לינק: http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2913 בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה