כאבים נוראיים באזורים שונים בגוף

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/10/2008 | 19:13 | מאת: מאיה מדר

לפני מספר חודשים רב עשיתי צילום באיזור הכתף והצוואר בעקבות כאבים בלתי פוסקים באזור, הצילום הראה שינויים ספונדילוארטרוטיים. לפני כשבועיים החלטתי לעשות צילום נוסף באזור גב תחתון בצד שמאל גם בעקבות כאבים בלתי פוסקים באזור, התוצאה הייתה דומה. כמו כן יש לי כל מיני אזורים בגוף כגון ברך, אצבעות עם כאבים פחותים אבל כואבים לעיתים קרובות. רופא המשפחה שלי טוען כי זו בעיה בעצמות ואינו מבין איך בגילי (35) חטפתי מחלה שאופיינית לזקנים. כטיפול מונע כאבים נתן לי כדורים אנטי דלקתיים, ב- 20/10 אני מבצעת מיפוי עצמות. המלצתו להקל על הכאבים הנוראיים היתה גם לרדת במשקל, ולבצע שחיות בבריכה. רציתי לדעת את דעתך בעניין. בתודה מראש, ושנה טוב.

מאיה שלום, אכן נכון. אנחנו לא מצפיים לשינויים ניוונים בגיל צעיר. אך ממצאים של שינויים ניוונים קלים בגיל 35 לא נחשבים כחריגים. 1. אין בהכרח קשר בין הממצאים לכאב. 2. מומלץ לפנות גם כן לראומטולוג בעקבות הכאב המפושט. 3. לרדת במשקל תמיד כדאי, במיוחד אם זה משקל פתולוגי, אחרת עודף משקל פחות רלוונטי. 4. שחיה היא פעילות מומלצת ללא עומס מוגבר על המפרקים תוך כדי תנועה וחיזוק. 5. אני ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט לאבחון וטיפול!!! בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה