הליכה תקנית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/07/2007 | 10:55 | מאת: אבישג

האם הליכה נכוה, מתבצעת ע"י הנחה מבוקרת של כף הרגל על הקרקע, או שכף הרגל מגיעה באופן אוט' קדימה , בעקבות הדחיפה וכך גם נוחתת? קראתי מאמר של אלוף בהליכה מהירה, שטוען שיש ללכת תוך עיכוס הישבן, ועל קו ישר, האם הליכה כזאת היא יעילה? באופן עקרוני אני לא מבינה איך אפשר ללכת על קו ישר. אם אני יוצאת מתוך הנחה (אני מקווה שלא שגויה, ותתקן אותי בבקשה אם כן) ששלב ההנפה הוא אוט', ואז הרגל באופן אוט' מועברת קדימה ללא מאמץ , ונוחתת קדימה במקום הטיבעי? בעצם בשלב ההנפה אין הפעלת כח יזום, והרגל כאילו "מתעופפת" מעצמה, כתוצאה מהדחיפה. האם זה נכון? כדי לגרום לכף הרגל להגיע לקו האמצע ,כדי לחסוך כביכול את שטח הגוף , שלב ההנפה צריך להיות יזום? כיצד מתבצע שלב ההנפה באופ תקין ונורמאלי? תודה מראש עבור התשובה אבישג

מקווה שבעתיד הקרוב נפרסם מאמר בנושא של ניתוח הליכה. שלב ההנפה אינו אוטומטי לחלוטין. שלב ההנפה מותנה בדחיפה טובה של כף הרגל לפני שהיא מתנתקת מן הקרקע. דחיפה זו מאפשרת את הנפת הרגל קדימה. בנוסף, מכופפי הירך מתגייסים לעזרה בתחילת שלב ההנפה. מכיוון שצריך לשלוט על כף הרגל בשלב ההנפה (לכוון את תנועתה לקראת המגע עם הקרקע) חייבים עבודת שרירים שמטרתה לא להניף את הרגל קדימה אלא לשלוט על התנועה ולוודא שהרגל תנחת במקום ובמנח הרצוי. רגע לפני שהרגל נוגעת ברצפה, מתחילה עבודה שרירית משמעותית יותר כהכנה לבלימה. לכן הנחת כף הרגל על הרצפה היא כן מבוקרת, ברמה האוטומטית של הגוף (אין צורך לחשוב על התנועה בזמן הביצוע). יש לשים לב שטכניקת הליכה רגילה, גם אם מתבצעת בקצב מהיר, שונה משמעותית מטכניקת הליכה מהירה תחרותית. אין צורך בהקטנת בסיס ההליכה באופן מכוון בזמן הליכה. בברכה, סאם

01/08/2007 | 17:25 | מאת: אבישג

תודה רבה עבור התשובה. מאד אשמח אם תפרסם מאמר על ניתוח הליכה - נושא חשוב, שנוגע בכולם. חידדת בצורה ברורה את שלב ההנפה, ואני הבנתי מדבריך,(מקווה שהבנתי נכון), שלפני שלב ההנפה,או בתום הדחיפה, יש בעצם לשחרר, או להרים את הרגל,שוק וגם ירך, ואז הרגל כאילו באופן אוט' מגיעה למחצית הדרך, ומשם , כף הרגל משנה פוזיציה וממשיכה לכיוון הנחיתה? שמתי לב שכף הרגל נוחתת כחטיבה אחת - הרבה פעמים,דרך סיבוב חיצוני של הכף במחצית השניה של הדרך. האם בהליכה תקינה, בעצם כל פעם רגל אחת עומדת ואילו השניה עוברת על פניה, ואז העומדת הופכת לדוחפת? ושוב תודה מראש עבור התשובה אבישג

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה