כאב בחלק האחורי של הירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/09/2008 | 08:05 | מאת: יוסי

שלום, יש לי כאב בחלק האחורי של הירך למטה- רק במצב ישיבה.אפילו בתחילת הישיבה חוזר אותו כאב מוכר. אני יושב נכון- עם תמיכה לגב התחתון ע"י כרית מתאימה.ולמרות זאת הכאב מופיע ורק בהליכה ויציאה מהמצב הזה הוא חולף. אני בריא בדר"כ ועושה פילטיס. מה דעתך? ממה הכאב? מה לעשות?

יוסי שלום, צריך לשלול את בעיה במפרק הירך או השריר האחורי לאורך הירך. תלוי בגיל עיסוק וטווח התנועה. תלונה זו מתאימה לשינויים מפרקיים. במידה והמפרק תקין, בצילום ובבדיקה קלינית (טווחים מלאים ללא כאב) אז יש צורך בבדיקת הגב כמקור. התלונה שלך מתאימה מאוד לפגיעה בגב והקרנה של כאב לאורך הירך כתוצאה ממעורבות עצבית. אז כמובן הטיפול יתמקד בגב. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט או אורטופד לאבחון המקור ירך או גב, ולטיפול בהתאם. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה