הבדלים באורך הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/08/2008 | 11:28 | מאת: חוה

אמרו לי שהגבהה זה לא בהכרך טוב לעמוד שידרה אם יש הבדלים באורך הרגליים האם יש טיפולים אחרים נוספים? למשל מתיחת שרירי הרגל הקצרה? האם כירופרקטיקה גם יכלה לעזור לישור עמוד השידרה? ועוד?? והאם כשאתם מבצעים הגבהה אתם בודקים ביסודיות כמה סנטימטר נחוץ (שלא יהיה יותר מידי גבוהה)?

חווה שלום, במידה ויש הבדל אמיתי באורך רגליים המתבטא באסימטריה של הגוף וכאבים, ההגבהה מומלצת לאיזון הגוף ומניעת כאבים. על פי מחקרים רבים פתרון זה נכון במיוחד כאשר מדובר בכאב גב תחתון. אין ספק שיש לקחת בחשבון את היקף רמת התפקוד של הנבדק, מספר השנים בהם קיים ההבדל באורך רגליים, ומצב המפרקים והשרירים. לרוב האיזון לא יעשה במלואו בבת אחת אלא באופן הדרגתי. במידה וההבדל הינו פונקציונאלי (למשל בעקבות חוסר איזון שרירי או הגבלות מפרקיות) עדיף לנסות לאזן את הגוף ולטפל בבעיות לפני מתן ההגבהה. מעבדת הליכה פותרת את בעיית טעויות המדידה הנעשות בעין בלתי מזוינת, ומאפשרת מדידה מדויקת ואמיתית בזמן הליכה. נא לעיין במאמר שפורסם בדוקטורס: http://www.doctors.co.il/xID-6861,xCT-795,m-Doctors,a-Article.html בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה