קשת כואבת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/08/2008 | 20:55 | מאת: מנשה

רציתי לדעת איך בדיוק נגרמת קשת כואבת בכתף?? קראתי קצת. אבל לא ברור לי איך קרע בגידים יוצר משהו שנתקע באקרומיון ויוצר כאב ?? כיצד הטיפול מותאם למכניקה הבעייתית?? תודה רבה מראש.

מנשה שלום, קשת כואבת נגרמת כתוצאה מצביטה של הגיד כנגד עצם הזרוע בכתף (Greater Tuberosity). במידה ולא מבוצע סיבוב חיצוני תקין של המפרק או במידה וקיימת חולשה שרירית המונעת תנועה מעלה של הכתף לאיזור האקרומיון, נוצרת הצביטה. קרע הינו לרוב התוצאה. במידה ויש קרע וחולשה, משתבש האיזון התנועתי בין השכמה למפרק הכתף ונגרמת תנועה לא תקינה של הכתף בתוך האקרומיון. אי לכך, מטרת הטיפול היא לחזק את מייצבי הכתף וחגורת הכתפיים מה שיאפשר הורדת ראש ההומרוס ויחס תנועה נכון בין סיבוב עצם השכמה לבין מפרק הכתף. מקווה שעזרתי, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה