הליכה מהירה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/08/2008 | 13:22 | מאת: כוכב

שלום! הנני עושה דיאטה תחת פיקוח של דיאטנית ובין היתר הנני נוהג לעשות הליכה מהירה במשך שעה 3 פעמים בשבוע במהירות של 5-6 קמ,ש. שאלתי היא במה תורמת ההליכה מהירה לדיאטה ועל איזה אזורים בגוף היא משפיעה? שאלה נוספת היא האם אני יכול לשלב במהלך ההליכה ריצה לפרקים למשך זמן מסויים ואח"כ לשוב להליכה? בתודה כוכב

כוכב שלום, ההליכה משפרת סבולת לב ריאה, מזרזת חילוף חומרים וגורמת לתצרוכת אנרגטית גבוהה המתבטאת בשריפת קלוריות. אין ספק ששילוב פעילות ספורטיבית באורח החיים שלנו הוא הכרחי ומומלץ. הפעילות הספורטיבית עוזרת לחיזוק מערכות פנימיות בגוף ומחזקת את מערכת השריר-שלד. הליכה תורמת בעיקר לחיזוק הגפיים התחתונות, האגן והגב התחתון. יש לה גם תרומה לחלק העליון של הגוף אך שם התרומה קטנה יותר. ההליכה חשובה מאד לתהליך ההרזיה. בהחלט ניתן לשלב גם ריצה באימון ההליכה, זהו בעצם אימון אינטרוולים. שיהיה המון בהצלחה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה