קצב ההליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/07/2007 | 01:00 | מאת: סיגל

שלום בהליכה ספורטיבית, אני מרגישה שינוי בריתמוס של ההליכה, כאילו ההליכה הופכת לא סימטרית, וללא צעדים מוגדרים. לפעמים רגל אחת יותר דומיננטית, והיא מושכת את התנועה, לפעמים אני מרגישה, שצורת המעבר של הרגל קדימה משתנה תוך כדי ההליכה, והצעדים הם לא מובנים, הדבר גורם לקושי בהליכה, ולפעמים לזעזועים בשלד, כתוצאה מהזריקה של הרגל . על מה יכול להצביע הדבר? בתודה סיגל

סיגל שלום, יהיה קשה מאוד לענות על שאלתך מבלי לראות את ההליכה אותה את מתארת. האבחנה תלויה בגורמים רבים כגון: גיל, מבנה גוף, מידת הפעילות הגופנית הקבועה שלך, בריאות כללית, תופעות דומות במשך היום ועוד. בנוסף, חשוב לתעד "תחושות" אלה, על ידי בדיקת הליכה במעבדת הליכה. כך אפשר לאתר מרכיבי תנועה לא תקינים. לבירור נכון של הנושא יש להתיעץ עם נוירולוג ולפנות לבדיקת ניתוח הליכה. מקווה שזה עוזר, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה