הליכה ופריצת דיסק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/07/2008 | 20:52 | מאת: אילן

שלום רב אני סובל מפריצת דיסק כבר שנה לפחות השאלה שלי היא אם אני יכול לעשות הליכות לא מהירות במיוחד של 4 קמ ביום אני בן 59 והבנתי שבריא ללכת כול יום לפחות מה המינון המותר ללכת או שאסור לי לעשות כלום עד שאני יטפל בפריצת דיסק תודה !!

אילן שלום, ראשית - אסור לך לא לעשות כלום ! הליכה יומיומית היא הינה פעילות גופנית חשובה ביותר ובריאה למערכות הגוף. פריצת דיסק היא ממצא בבדיקת CT או MRI אשר אינו משקף את חומרת הכאב או את יכולתך התפקודית. במידה ומדובר בכאב קל שאינו מלווה בהקרנה לרגל, פעילויות גופנית כמו הליכה או שחיה יכולות רק לעזור לך. במידה והכאב מחמיר כתוצאה מכך (כלומר - אתה יוצא להליכה עם כאב קל וחוזר הביתה עם כאב חריף שדורש כדור נגד כאבים או כאב שלא נותן לך לישון) אז יש להפסיק עם ההליכה, או לחלופין ללכת מרחקים קצרים יותר. בכל מקרה, השילוב בין פעילות גופנית / תרגול עצמי וטיפול רפואי כמו פיזיותרפיה הינו השילוב בטוב ביותר. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה