שינויים ניווניים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/07/2008 | 18:10 | מאת: גלית

שלום רב, אמי בת 68. ביומיים האחרונים היא נתקפת כאבים עזים ברגל ימים עד אשר היא אינה יכולה ללכת. למרות מסג'ים ונרות וכדורי אתופן שלקחה בסופ"ש. זה לא עזר. הבוקר הלכה לכירורג ובצילום עמוד שדרה מותני נמצאו שינויים ניווניים קשים. הרופא רשם לה TRAMADEX ו - TRIBEMIN (BETRIVIT . בנוסף - אמא לה שהיא יכולה להמשיך עם הנרות והאתופן. אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות: 1. מהם שינויים ניווניים והאם הם מסוכנים? למה הם יכולים לגרום? 2. האם התרופות יקלו עליה? 3. מדוע הרופא אמר לה שהיא בעצם יכולה לקחת את כל הכדרים (מה שיעזור יעזור?) 4. האם טיפולים אלטרנטייביים מועילים? אנא תשובתכם. אני מאוד מאוד מודאגת. תודה רבה, גלית

גלית שלום, כנראה שהכירורג אבחן הקרנה לרגל מעמוד השדרה. יש מספר תרופות שיכולות להקל על הכאב, והרבה פעמים אנשים מגיבים אחרת לאותה תרופה מבחינת היעילות שלה בהפחתת הכאב. שינויים ניוונים – זהו תהליך טבעי של רקמות הגוף שמתרחש עם הגיל. הרקמה משנה את הצורה שלה והופכת להיות לא סדירה במבנה, חלשה, ויכולה לגרום לכאבים או לחוסר יציבות. הייתי ממליץ להתחיל בטיפולי פיזיותרפיה. במידה ולא תחול הטבה תוך 8 מפגשים, אפשר לפנות לרפואה אלטרנטיבית.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה