התייעצות לגבי אבא שלי - בן 76

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/06/2008 | 16:14 | מאת: רן

שלום, אבי בן 76. בריא בד"כ עד לפני שנתיים עצמאי לגמרי לפני שנתיים (לא יודע עם זה קשור - לאחר ניתוח בקע מפשעתי) הדרדרות בהליכה...צורך במקל ועכשיו בהליכון. לאחר סבב מומחים להלן האבחנה: הצרות תעלת ע"ש בהרבה גבהים. (אין לו כאבי גב) הוצע ניתוח להרחבת התעלה אך משהובהר שסיכויי ההצלחה נמוכים מאוד (וסיכויי ההחמרה קיימים...) החלטנו לרדת מהעניין. כיום הוא מוגבל מאוד ונפל מס' פעמים (על אף ההליכון) ניסינו פיזיוטרפיה ודיקור ושום דבר לא עוזר. האם יש מה לעשות- טיפול תרופתי/זריקות?@@?? (אפילו שיפור קל,אך עם מינימום סיכון)? או שעלינו להשלים עם המצב. תודה, רן.

רן שלום, סמפטומים של הצרות התעלה לא מתבטאים בכאב גב תחתון אלא בכאב רגליים. לכן זה מתאים. לניתוח זה אין סיכון יותר מניתוח רגיל, אך ניתוח בגילו של אבא שלך תלוי במצבו הבריאותי. יש לכך השלכות על הצלחת הניתוח. לעומת זאת, לנפילות אין כל כך קשר לאבחנה של היצרות התעלה. חשוב לציין, כי לפי התיאור נראה כי אביך אינו הולך למרחקים. הכאבים של היצרות התעלה בדרך כלל מופיעים לאחר הליכה של עשרות מטרים לפחות (הכאב מופיע ואז נעצרים לנוח). במידה והכאב מופיע ללא קשר להליכה יש לבדוק מקור אחר. האפשרויות הן: 1. פיזיותרפיה לטיפול בגב. 2. פיזיותרפיה לטיפול בהליכה, שיפור שיווי המשקל, זיהוי המרכיבים שגורמים לנפילות וטיפול בהם. 3.להתיעץ עם אורטופד בכיר המומחה בניתוחים של היצרות התעלה לבדיקה מידת הביטחון שלו באבחנה וסיכויי הניתוח לפתור את בעית הכאב. 4. כמובן יש לקחת בחשבון את מצבו הבריאותי לפני החלטה על ניתוח. בריאות שלמה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה