עצמות השוקיים ושרירים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/06/2008 | 19:52 | מאת: שמעון

שלום אני בן 52 ,לאחרונה מנסה לעשות פעילות גופנית,אלא שבהליכה לאחר מס דקות,מופיעים כאבים עזים בעצמות השוקיים מקדימה,במיוחד בעליות קלות,הדבר גורם לי להפסיק את הפעילות, מדרסים חדשים ששמתי לא עזרו,בעת החימום לפני ההליכה,אני מרגיש כאילו השרירים שלי התקצרו,כל נסיון למתיחה כואב בשרירים,מה עושים?האם אתה יכול להציע לי תרגילים להארכת השרירים?

שמעון שלום, כנראה מדובר ב- shin splints. כנראה על רקע הגבלה בכיפוף של מפרקי הקרסול. האפשרויות הן לפנות לפיזיותרפיסט, או למעבדת הליכה לצורך אבחון: יש לבדוק תנועתיות קרסול – תנועת dorsi flexion ואורך גיד אכילס, ובהתאם לבצע תרגילים לשפר את טווח התנועה ואורך הגיד. אפשרות נוספת הינה קריסה של כפות הרגליים – היפרפרונציה. התאמה של מדרסים נכונים ( קשיחים ) ונעלים מתאימות יפתרו את הבעיה יש לשלול בעיות גב תחתון כגורם נוסף. הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה