הבחנה של הריצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/05/2008 | 13:03 | מאת: אופיר

רציתי לדעת אם הפיסיוטרפיסטים שמאבחנים בבדיקה של איימקס באים מתחום הספורט והריצה או יותר מכיוון פציעות ובעיות שבשגרה

אופיר שלום, הפיזיותרפיסטים שבודקים ומאבחנים באיימקס הינם בעלי מומחיות בביומכאניקה וחקר התנועה וההליכה. בעלי התמחויות באבחון וטיפול בעיות אורטופדיות ופציעות ספורט. כמובן, מומחיות בטכניקות ריצה וטכניקות רכיבת אופניים. רק על ידי הבנה מעמיקה של המרכיבים הביומכאנים של הספורט ניתן לאבחן ולטפל בצורה נכונה. האבחון והטיפול בקרע מניסקוס אצל ספורטאי ואצל אדם צעיר שהפעילות הספורטיבית שלו הינה הליכה מהאוטו למשרד הינה דומה מבחינה עקרונית. אך כמובן, המטרה שונה ולכן גם מידת השיקום וטיפול היא שונה. מה שמאחד את שניהם הוא הביומכאניקה של הגוף. הפיזיותרפיסטים בצוות איימקס מגיעים מתחום הספורט, האורטופדיה וגם אבחון בעיות תנועה מכל מקור. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה