פרקינסון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/05/2008 | 19:15 | מאת: מיכל

האם פרקינסון היא מחלה תורשתית?

08/05/2008 | 15:55 | מאת: טולי וענת

יש מס' גנים שנקשרו עם הופעת מחלת הפרקינסון. גנים אלו מופיעים בכ- 30% מאוכלוסיית חולי הפרקינסון. המצאות הגנים אינם בהכרח מצביעים על התפתחות סימפטומים וסימני המחלה, מפני שחדירות הגן היא חלקית (לא כל נשאי הגן הפגום הופכים לחולים). עם זאת ישנם חולי פרקינסון שהמקור למחלה אינו תורשתי וקיימת סבירות שגורמים סביבתיים משפיעים על התפתחות המחלה

תודה לענת מירלמן וטולי הרמן, פיזיותרפיסטיות מהיחידה להפרעות תנועה - איכילוב סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה