כאבים בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/01/2008 | 16:09 | מאת: בל

אני בת 53. בחודשיים האחרונים התחילו לי כאבים בברכיים. במיוחד בברך ימין ובמיחד כשאני יורדת במדרגות. הרופאה אמרה שזאת כנראה שחיקה של הברכיים. מה זה אומר ? מה צריך לעשות ומהו הטיפול הנדרש?

שחיקה של הברכיים הינה "עייפות של החומר" על רקע עומס יתר (סוג עבודה או פעילות במשך הרבה שנים), או שינוי במבנה המכאני של המפרק שגורם לעומס לא מאוזן, גדול יותר באזור אחד וכך מביא לכאבים – לדוגמא שינוי במנח כף הרגל שגורם לסטיה במנה הברך. כמובן לרוב מדובר בשילוב של השניים. הטיפול צריך להיות קודם כל פיזיותרפיה ושמרני: 1. אבחון וזיהוי המקור. 2. טיפול מנואלי (בידיים) לשחרור האזור הפגוע במפרק. 3. השגת טווחים מלאים ללא כאב. 4. טיפול חשמלי. 5. טיפול ברקמות רכות במידה והן מעורבות. 6. חיזוק- תרגול לשיפור השליטה המוטורית. 7. מדרסים במידת הצורך. 8. תומך ברך זמני במידת הצורך. 9. טיפול פיזיותרפיה בבריכה במידת הצורך (הידרותרפיה). 10. תוספי מזון בהצלחה סאם

15/03/2008 | 13:55 | מאת: ניסן לוי

אני ניסיתי את נעלי אליפסול אצל מרכזס אלטרנטיבה בחולון זה הקל עלי מאוד זוהי נעל פיזיולוגית שמורידה עומס ממפרק הברך ממליץ לך בחום ומקווה שעזרתי הגעתי אליהם דרך חיפוש המילה "כאבי ברכיים" והגעתי לאתר שלהם http://www.drpriman.co.il ניסן

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה