כאבים בהליכה,בשכיבה,חולשה ברגליים אחרי 10-15 דקות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2008 | 17:51 | מאת: אילנה רובין

ד"ר ח'אמיס היקר לפני כשבע שנים עברתי ניתוח לפריצת דיסק עקב שיתוק.מאז עברתי הרבה,ואולם,בשנה וחצי האחרונות חלה החמרה,ואני לא יכולה ללכת אפילו למרחקים קצרים של10 דקות התחושה היא של חולשה חזקה,וכאשר אני מנסה ללכת בכוח,שתי הרגליים פשוט כבדות וכואבות. לאחרונה,במשך כמה חודשים כואבות לי הרגליים גם בשכיבה ללא קשר למאמץ. עקב מצבי,אני לא מתפקדת כלל . כמו כן נרדמות לי הידיים,ויש לי בהן כאבים. הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לMRI מונתי,גבי וצווארי,ישנן פריצות דיסק וגם ניוונים אבל עדיין הוא טוען שלא ניראה לו שזו הסיבה לבעיות ברגליים שלי. ושוב,בפעם האני לא יודעת כמה אני מופנית לניורולוגיה. ניתקלתי באתר ,וחשבתי שהדבר הכי נכון זה להגיע למעבדת הליכה,ושם אולי סוף סוף נבין מה קורה איתי. אני מושבתת,וכואבת מאוד... מה תשובתך?

אילנה שלום, בדיקה במעבדת הליכה יכולה לאבחן את הסיבה לסטיית ההליכה (לצליעה). לדוגמא, אם את גוררת רגל, אז הבדיקה תראה האם הגרירה היא תוצאה של חולשה שרירית או של הגבלה מפרקית. אך מעבדת הליכה לא תאבחן את מקור הבעיה: האם מדובר בבעיה עצבית צווארית, מותנית או בעיה אחרת. לפי הסמפטומים והסימנים החמורים שאת מדווחת עליהם, אין ספק שבדיקת MRI לעמוד השדרה היא דבר נכון מאוד. אולי יש מקום לבדיקות נוספות כמו EMG. אני ממליץ מאוד שתחזרי עם התוצאות לאורטופד שלך ושתפני לנוירולוג מומחה בבית חולים. לאחר בדיקות ומסקנות של שניהם, בהחלט יש מקום לפנות למעבדת הליכה. בברכה והחלמה מהירה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה