מפרק הירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2008 | 03:23 | מאת: אלירן

בן 23.מזה כמה שבועות "כאב" כלומר מיחוש של דחיסה במצב ישיבה באיזור מפרק הירך.חד צדדי.מה יכולה להיות הסיבה? האם לעשות צילום רנטגן? האם אפשר לראות אוסטאורטריטיס של מפרק הירך בשלב מוקדם בצילום רנטגן? מה אתה מציע? תודה מראש.

ספק אם מדובר באוסטאוארטיריטיס בגיל 23. לרוב מדובר בבעיה מפרקית (פגיעה בסחוס או ברקמות מסביב – רצועות, קפסולה) או בבעיה ברקמות הרכות מסביב למפרק – גידים. צילום רנטגן יכול לתת איזשהי אינדיקציה למצב המפרק במידה ויש שינויים במבנה של הסחוס או המפרק, אך רק במצבים יחסית מתקדמים – לא כל כך כתוצאה מכאב ספונטני בגיל שלך. במידה ומדובר בטראומה (נפילה, תאונה) יש לעשות צילום. אם מדבר בטרואמה סיבובית כמו בעיטה בכדור במשחק כדוררגל או פעילות דומה אז יכולה להיות מעורבות גם של מפרק וגידים. השיקול אם לעשות צילום תלוי ברופא שלך וברמת הביטחון שלו באבחנה. על ידי בדיקה של אורטופד או פיזיותרפיסט, אפשר לאבחן את מקור הכאב (מפרקי או גידי), ובהתאם לאבחנה יש לטפל.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה