הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

22/07/2007 | 13:44 | מאת: ורד

שלום רב הליכה נחשבת לפעילות גופנית טבעית, כמעט אוט' ויחסית פשוטה, ולמרות הכל קל מאד "ליפול לתוך טעויות" ולסגל טכניקות הליכה שגויות, שיוצרות עומס על המפרקים ומקשות על התנועה. האם אתה יכול להסביר מהי הטכניקה האופטימאלית להליכה בריאה ויעילה, וכיצד היא מתבצעת על כל שלביה? כמו"כ, האם אתה יכול להמליץ על אתרים בעיברית, שמסבירים וממחישים כיצד מתבצעת טכניקת הליכה יעילה ובריאה? תודה עבור התשובה! ורד

תיאור ההליכה על כל שלביה קצת מורכת להסבר מילולי ללא איורים. אשתדל להסביר נקודות חשובות. נקווה שבעתיד הקרוב נפרסם מאמר בנושא. הליכה נכונה נמדדת על פי הצעד הנכון. צעידה של כפות רגליים בסיבוב חיצוני או פנימי על פי המנח הטבעי של מבנה הגוף.נחיתת כף הרגל תיעשה בעקב הרגל. הלחץ מועבר לכיוון האצבעות, שהן הנותנות את הדחיפה להנפת הרגל ולהעברתה קדימה. אפשר לדמיין תנועה של קפיץ בזמן הליכה, כאשר נדרך בזמן העברת המשקל על הרגל (מיד לאחר הנחיטה) ואז מתקבלת תנועה כיפוף בקרסולף ברך וירך. בשלב האמעי, יש לישר את הברך והירך (להימנע מישור יתר של הברכיים- נעילת ברך). בשלב הסופי לפני יש לדחוף בעזרת הקרסול על מנת להניף את הגפה קדימה. יש לשמור על הגוו זקוף לאורך כל שלבי ההליכה. מומלץ בנעלי ספורט הבנויה התמיכות נכונות המונעות תנועות פתולוגיות ומאפשרות לכף הרגל תנועה נכונה. נא לבדוק את הלינק המצורף: http://www.gla.ac.uk/ibls/fab/tutorial/anatomy/hfgait.html בהצלחה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה