Calcaneal spur, Hallux Valgus, Plantar Fasciitis,

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/01/2008 | 16:02 | מאת: כהן מתי

שלום אני בן 45. מה ההבדל בין האבחנות הללו?היכן ניתן לקרוא בעברית יותר מידע אמין על המצבים? בתודה מראש,מתי

09/01/2008 | 00:08 | מאת: א

על hallux valgus - http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=hallux+valgus&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=lr%3Dlang_iw וכן, תכתוב בעברית - הלוקס ולגוס באותה מידה תוכל לרשום - calcaneal spur על plantar fasciitis ועוד, מאמר שאחד מכותביו - ד"ר טיטיון מנהל את פורום אורתופדיה-כף רגל וקרסול - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/920/xPG/107/xFT/51524/xFP/51657

מתי שלום Calcaneal spur או בעברית – דורבן, הינו זיז גרמי שצומח בתחתית קדמת העקב. לרוב אינו סמפטומטי, לא גורם לכאבים או הגבלה ואין צורך להתיחס אליו בשיקול הטיפולי. הממצא הזה קיים באחוז גבוה גם בכפות רגלים ללא כאב. משמתמשים במושג דורבן באופן מוטעה כשמתכוונים ל- plantar fasciitis שהיא דלקת ופגיעה כרונית של הרצועה האורכית שתומכת את כף הרגל. ככל שקיימת צניחה חמורה יותר של הקשת והטיה פנימית יותר של כף הרגל- היפרפרונציה, נוצר מתח גדול יותר על הרצועה שעלול להוביל לגירוי יתר ולכאב לאחר מנוחה. הטיפול: מדרס ביומכאני קשיח לתיקון מנח כף הרגל וקשת (ולא חור או תמיכה רכה בעקב) ופיזיותרפיה. Hallux Valgus הטיה החוצה של הבוהן ובליטה פנימית של עצם המסרק הראשון. סיבות שכיחות הן: מכאניקה לקויה של כף הרגל (היפרפרונציה) או שימוש בנעליים שחלקן הקדמי צר. הטיפול מתחיל באופן שמרני: פיזיותרפיה, מדרסים ביומכאניים ונעליים מתאימות (רחבות בחלק הקדמי). במידה וטיפול זה לא מצליח יש מקום לשקול התערבות כירורגית. בהחלט אין מקום לניתוח כזה משיקול אסטטי בלבד, מכיוון שישנו סיכוי שכף הרגל תראה יותר יפה, תכנס לנעליים אלגנטיות צרות, אך יהיו כאבים ופגיעה בתבנית הליכה. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה