כאבי גב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/12/2007 | 11:07 | מאת: גלית

שלום סאם מזה כמספר שבועות כואב לי הגב התחתון עם נטייה לכאבים בצד שמאל יותר מימין, אני הולכת עם מדרסים ביומכניים כ 3 שנים -בשל בעיה בכפות הרגליים צניחת הקשת של העצמות המטרסלגיות וכן כאבים ודלקת בעקב עקילס. לאחר שהלכתי עם המדרסים חל שיפור רציני. כיום אנני יודעת ממה נובעים כאבי הגב ממדרסים,מנעליים,מחוסר בספורט,ממתח כיצד אוכל לבדוק זאת גלית

גלית שלום, יש צורך בבדיקה מקיפה שתכלול: יציבה, מנח כפות הרגליים והקשר למנח האגן ועמוד השדרה, בדיקת תבנית הליכה. בדיקה מלאה של עמוד השדרה מתבצעת על ידי בדיקת תנועתיות ומבחנים אורתופדים מיוחדים. יכול להיות שמקור הכאב הוא בכפות הרגליים, אך מכיוון שאת מתלוננת על כאבים מזה מספר שבועות, יש צורך בבדיקת מקור הכאב (מה גורם לכאבים- דיסק, שרירים, מפרקים). צריך כמובן לטפל במקור על ידי תיקון מנח כפות הרגליים, היציבה, תנוחות/ עומס עבודה (ארגונומיה). מומלץ להיבדק ולטפל על ידי פיזיותרפיסט מומחה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה