צעדים ראשונים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/12/2007 | 00:26 | מאת: else

נכדתי בת שנה ו4 חדשים התחילה ללכת לפני כחדשיים, היא כבר הולכת די יציב ובבטחון, אך הולכת עם רגליים מפושקות,בתחילה הלכה עם נטיה לצד כעת כבר לא. האם יש מקום לדאגה? מה יכולה להיות הסיבה? אבקש תשובה , בתודה, סבתא מודאגת

שלום סבתא, נכדתך התחילה ללכת מעט באיחור אך בגדר הנורמה. הליכה ראשונית היא הליכה עם רגליים מפושקות על מנת להגדיל את בסיס ההליכה עד להתפתחות מרכיבי שיווי המשקל. לכן, זה נורמלי עד שלב מסויים. לגבי הנטיה הצידה, זה פחות תקין, אך אם זה היה מהיר וחולף נראה לי שזה בסדר. לכן, כפי הנראה אין סיבה לדאגה אך אני בכל זאת ממליץ לפנות לפיזיותרפיה להתפתחות הילד. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה