כאבי גב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/11/2007 | 22:35 | מאת: דוד

שלום רציתי להיייעץ לגבי אדם צעיר מעל גיל 30 שיש לו כאבים בגב התחתון רק בישיבה בעיקר בישיבה בזמן נהיגה ואחר כך בזמן הליכה זה משתפר ועובר לחלוטין.זה נמשך כבר שנה?מה לדעתם הבעיה? דלקתית? מכנית?מה זה אומר שהכא מופיע רק בישיבה כבר שנה? מה צריך לעשות מלבד פנייה לאורטופד?

שלום דוד, לפי תיאור הבעיה, מדובר בבעיה פשוטה של כאב גב תחתון ממקור מכאני. ככל הנראה ממקור דיסקוגני. כתוצאה מישיבה ממושכת מתגבר הלחץ בתוך הדיסק בחלקו האחורי ומתקיימת תזוזה שלו אחורנית. לאחר מעבר למצב זקוף של עמידה והליכה, מופחת הלחץ בתוך הדיסק ומתרחשת תזוזה קדמית שלו, כך פוחת הכאב. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט המתמחה בטיפולים אורטופדים, לפי התיאור ניתן להגיע להטבה מלאה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה