הליכה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/11/2007 | 18:32 | מאת: חבר

יש לי חבר שמתלונן על הליכה מתוך שינה ורוצה להצהיר על זה בפרופילו הצבא. רציתי לשאול האם קיימת בדיקה שהוא יכול לעבור בשביל להוכיח זאת לצבא? האם הצבא דורש בדיקה זו כאימות לעובדה שהוא הולך מתוך שינה? (בבקשה שים לב שאתה עונה על שתי השאלות - בלי קשר לתשובה של השאלה הראשונה) תודה מראש.

שלום, במעבדות שינה בבתי חולים מבצעות בדיקות מיוחדות למעקב אחרי הפרעות שינה והביטוי שלהם. על ידי בדיקה במעבדה אפשר לאתר ולתעד באופן אוביקטיבי קיום של הפרעת שינה כלשהי. אני ממליץ לפנות לאחת ממעבדות השינה לקבלת יעוץ בנושא. לפי דעתי, במידה ומצב רפואי משפיע על הכושר התפקודי, יש צורך באימות התופעה עד כמה שאפשר (לא תמיד אפשרי), זה נכון לגבי רוב הגופים כמו צבא, חברות ביטוח, ביטוח לאומי. בברכה, סאם XXX שלום, במעבדות שינה בבתי חולים מבצעות בדיקות מיוחדות למעקב אחרי הפרעות שינה והביטוי שלהם. על ידי בדיקה במעבדה אפשר לאתר ולתעד באופן אוביקטיבי קיום של הפרעת שינה כלשהי. אני ממליץ לפנות לאחת ממעבדות השינה לקבלת יעוץ בנושא. לפי דעתי, במידה ומצב רפואי משפיע על הכושר התפקודי, יש צורך באימות התופעה עד כמה שאפשר (לא תמיד אפשרי), זה נכון לגבי רוב הגופים כמו צבא, חברות ביטוח, ביטוח לאומי. בברכה, סאם

04/01/2008 | 11:48 | מאת: חבר

אני יודע כעובדה שחברי סובל מהפרעה זו ואפילו יוצא מדי פעם מחוץ לבית במהלך שינתו. אם הבדיקה תצא שלילית הוא יכול לסכן את עצמו במהלך שירות קרבי/בבסיס רחוק מהבית... בדיקה זו אינה חד משמעית נכון? זה עניין שיכול להיות מאד מסוכן...

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה