PNF

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/10/2007 | 20:57 | מאת: PNF

אתמול נחשפתי בפעם הראשונה לשיטת PNF בשעור פרטי של שיאצו הוא אמר לי לקחת אוויר ואחר כך לבצע הפעלת השריר ברגל בגב ביד למשך 8 שניות וכל מיני תרגילים כאלה. הוא טוען שזה משחרר את השריר? הוא צודק?מה זה?ראיתי למטה את ההודעות על נושא זה אבל מה הקשר בין השתיים? ההפעלה והנשימה משחרר את השריר?זה מוכח?מה הקשר לשיאצו? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

28/10/2007 | 19:23 | מאת: martin

גם בשיטת PNF יש שילוב של נשימה ותנועה עם המטרה לשפר את התרחבות בית החזה לשם איוורור הריאות. המושג "שחרור שריר" דורש הסבר. אם הכוונה היא הארכה או הגמשה של שריר יש לשיטת PNF טכניקות אחרות שמבוססת על מנגנונים נוירופיזיולוגיים. בשיטת PNF לא מזכירים את השימוש של נשימה לשם "שחרור שריר". אני מעביר את הכדור חזרה למורה שיאצו.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה