כאב בצלעות בגב.......

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/12/2023 | 22:11 | מאת: טל

ד"ר נכבד שלום, לפני כשבוע וחצי הרגשתי כאב בגב באזור הצלעות, משהו שהרגיש כמו בגלל התקררות, קצת הגבלה בתנועה וכאב בתנוחות מסוימות. טיפלתי בעיקר בחימום המקום ונמענתי מפעילות ספורט למשך כמה ימים. כשהרגשתי יותר טוב חזרתי לפעילות ספורטיבית והרגשתי בסדר גמור במשך כמה ימים, רק לעיתים כאב מאד עמום באותו מקום אבל לא הגביל בכלל. היום לאחר סיום פעילות ספורטיבית רגילה שוב הרגשתי לפתע את אותו כאב חזק באותו מקום, אציין שאני יכולה לעשות פעילות ספורטיבית ורק מוגבלת ספציפית בתנועות מסוימות. שאלתי היא האם מדובר בשריר תפוס או מה יכול להיות? והאם אני צריכה להימנע מפעילות ספורטיבית ואם כן עד מתי? תודה מראש על תשובתך!

שלום טל מציע ראשית לגשת לרופא משפחה על מנת לשלול מצב שהכאב אינו קשור במערכת שריר שלד. לדוגמא כליות. לאחר בירור ניתן לפנות לפיזיותרפיה על מנת לנסות לאתר את מקור הבעיה ולטפל בה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה