כאבים בגב תחתון ורגל ימין מה לעשות?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/07/2023 | 08:38 | מאת: מורן

היי אני בת 28 והייתי אצל אורתופד עקב כאב בגב תחתון, מפרק ירך, ברך וקרסול שנמשכים כבר שנה שלמה (ברגל ימין). האורתופד המליץ לי על הליכה במים ורציתי לשאול האם הכוונה היא פשוט ללכת לבריכה ופשוט ללכת בבריכה? ואם כן באיזה גובה ללכת? יש לציין שההמלצה נעשתה על "עיוור" ללא בדיקה או צילום וכו.. פשוט כך הומלץ וזהו האם זה בסדר או לקבל חוות דעת נוספת? תודה רבה. אני שואלת מכיוון שהליכה במים לצערי היא פחות ריאלית הן מבחינה כלכלית והן מבחינת נגישות.. האם יש משהו אחר לעשות? אני עושה יוגה, פילאטיס והליכות לא מהירות כי אחרת כואב לי, אני לא רצה או קופצת. אני גם עושה גם תרגילים לחיזוק הגב, מפרק הירך והברך. רק שזה לא תמיד עוזר. רק חשוב לציין שנאמר לי שהכאב נובע מעקמת קלה שיש לי למרות שהאורתופד הנוכחי טוען שהוא לא רואה עקמת (למרות שכלל לא נבדקתי על ידו לא פיזית, לא צילום, לא שום דבר) גם נאמר לי שיש לי הנמכה של אגן שמאל אצל רופא אחר..

מורן שלום רצוי לפנות לפיזיותרפיה דרך הקופה לבירור מקור הכאב ובניית תכנית טיפול מותאמת. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה