ניוונים בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/07/2023 | 08:15 | מאת: ג

בוקר טוב, אני בת 50 ללא מחזור כמעט, בריאה רזה ולא מעשנת. לאימי אוסטאופורוזיס וגם לי יהיה בגלל הגנטיקה. בצילום כפות רגליים יש לי מעט ניוונים ולעיתים גם דלקות, כשאני עושה אימון ספורטיבי אני עושה אימון לכל הגוף אבל כשאני עושה עליות על מדרגה וקפיצה על חבל כפות הרגליים וגם קצת מעל כפות הרגליים כואב לי אבל לא ממש חזק, האם זה בגלל הניוונים? האם כדאי להפסיק את האימונים האלה בגלל שזה יוצר עומס על כפות הרגליים או שזה טוב וזה מחזק את כף הרגל? רכיבה על אופני כושר יוצרת פחות עומסים על כפות הרגליים? הליכה פחות יוצרת עומסים? ריצה יוצרת עומסים ועדיף גם ממנה להמנע? תודה

שלום ייתכן ויותר נכון באמת להפחית מעט בפעילות גופנית הכרוכה בעומסים גבוהים כמו קפיצות. בכל מקרה, יהיה נכון במצב כזה להתאים מדרסים ביומכאנים. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה