נפיחות בעמוד השדרה לאחר אימון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/06/2023 | 22:46 | מאת: שירה

שלום רב בת 54. לפני כשלושה שבועות התחלתי להתאמן בפילאטיס פעמיים בשבוע. לאחר שני אימונים התחלתי לסבול מכאב ב2-3 חוליות בגב עליון (בגובה הכתפיים בערך). הכאב מגיע כשאני מתכופפת עם כל הגב ולפעמים בלי סיבה, גם לא במהלך אימון. יש לי נפיחות באיזור ללא אודם שמורגשת במגע וגם כשמסתכלים בפרופיל. יש לציין שאני מתפקדת רגיל במהלך היום ומצליחה גם לתפקד רוב האימון חוץ מהכאבים שציינתי. אשמח לדעת מה זה, האם חשוב שאלך להיבדק והאם להמשיך בפילאטיס. תודה מראש

שלום שירה המטרה בתרגול כמו פילאטס היא לא להגביר כאב או לגרום לכאב חדש שאינו ממקור של עומס שרירי. ממליץ לתת מנוחה זמנית של כמה ימים ולבדוק את התלונה אצל פיזיותרפיסט או אורטופד . יתכן וישנה וינחה את מדריכת הפילאטיס להבין מהו מקור הכאב. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה