מדידת אורך גפיים האם חייב בדיקת ct?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/05/2023 | 23:59 | מאת: עידו

שלום, בגיל 11 עברתי שבר בקרסול שהצריך ניתוח לקיבוע הקרסול ע״י בורג. שנה לאחר מכן עברתי ניתוח נוסף בו הוציאו לי את הגדילה מפלטת הגדילה בקרסול מכיון שפחדו מוורס - שהקרסול תיגדל בנטיה הצידה מכיון שבשבר נפגע פלטת הגדילה. עד גיל 16 הייתי במעקבים תחת בית החולים שניידר ומאז הפסקתי את המעקבים וגם לא כל-כך העמקתי ודאגתי לבירואתי, כלומר לא הלכתי עם המדרסים ולא עקבתי אחר המצב. ע״פ הסיכומים בפעם האחרונה נמדד הבדל של 2.5 ס״מ. לאחרונה הייתי אצל אורטופד בגלל כאבי גב תחתון ולאחר שסיפרתי לו את סיפור הרקע שלי, שלח אותי לעשות ct לעמוד שדרה מותני , ו ct גפיים. שאלתי היא האם ישנה עוד דרך לעשות מדידה לאורך הגפיים שהיא לא ct, אני חושש מהקרינה הרבה של המכשיר.. והאם יכול להיות קשר בין אורך הרגליים לכאבי הגב? , חשוב לציין שעד לכאב זה לא הרגשתי שום דבר היום אני בן 25 ובמהלך כל השנים אני פעיל מאוד בספורט וללא שום הפרעה. תודה מראש.

שלום הבדל של אורך רגליים של מעל 1 סמ דורש התייחסות ראויה. לא מחייב בדיקת סי טי. האופציה הטובה יותר היא בדיקה במעבדת הליכה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה