חוסר יכולת לבצע תנועת גפיים תחתונות במאמץ

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/04/2023 | 19:29 | מאת: משה

שלום רב, מתנצל מראש על מלל ארוך. אני בן 54, בפברואר 2022 חליתי במחלה אוטואימונית גילאן ברה . הייתי מורדם ומונשם שבועיים ומשותק בכל הגוף. לאחר שיקום פזיוטראפי ארוך בבית לוינשטיין חזרתי לפעילות בספטמבר 2022. מחודש נובמבר 2022 חלה הדרדרות בגפיים התחתונות זה מתבטא קושי בעליית מדרגות ובכל מאמץ הליכתי. השרירים מהר מאוד מתעייפים למצב שבו אני חייב לבצע עצירה. לנוירולוגים שטופלתי בבלינסון אין פתרון, כי ה EMG מראה הולכה יחסית תקינה. תוצאות MRI של עמוד שדרה מותני מראה שאין הצרות של התעלה או נוירופורמינות. זה כן מראה בצקת קלה בשומן תת עורי וגם שינויים פוקאליים עם הסננה שומנית בחלק הקדמי L4. שאלות. 1. מהו הכיוון הרפואי שאליו אני אמור לפנות בכדי לאתר את הבעיה של גפיים תחתונות במאמץ. (בדקתי ואין לי בעיה בכלי דם). 2 מה הממצאים של MRI מראים? תודה מראש, משה

שלום משה ממליץ בחום לגשת עם הממצאים והתלונות הנוכחיות דווקא למי שמכיר אותך הכי טוב , למרפאת השיקום בו אושפזת. להם לרוב תיהיה מרפאת מעקב.הם יבצעו את הבדיקות הרלוונטיות ויענו על שאלותייך. רופא מטפל ופיזיותרפיסט. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה