כאב ברכיים ופענוח אמ אר איי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/08/2022 | 10:31 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, בן 39 גבוה 181 סמ משקל 92 קג, משחק כדורגל פעם בשבוע, ומתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, לפני מספר שנים שהתחלתי להתאמן באגרוף התחילו לי כאבים בברכים, עם דלקות חוזרות , נשלחתי לעשות אמ אר איי ולהלן התוצאות , אשמח להסבר ומה ניתן לעשות. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. חשד ל- AVN. סיגנל לשד עצם תקין. ללא עדות ל- AVN. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגם סחוסי דרגה 4 עם אזור של דלמינציה בטרוכליאה מדיאלית באורך כ- 5 מ"מ. הרטינקולום שמור. לסיכום: פגם סחוסי בטרוכליאה. ריבוי נוזל תוך מפרקי. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה בחשד לכונדרומטוזיס בברך. כמות מעט מוגברת של נוזל בברך. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגמים סחוסיים בעובי חלקי בטרוכליאה. הרטינקולום שמור. לא זוהו פרגמנטים חופשיים תוך מפרקי. לסיכום: פגמים סחוסיים בטרוכליאה

שלום לנזק סחוסי עשויות להיות השלכות קליניות כגון כאב, נפיחות , הגבלה בטווחי תנועה ואף פגיעה בתפקוד. לשם כך אני מציע לפנות לפיזיותרפיסט לבדיקה ותכנית טיפול והן להיות במקביל במעקב אצל אורתופד. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה