כאבים ברגל וצליעה חוסר אבחנה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

15/07/2022 | 04:19 | מאת: מירי

שלום רב, אשמח לסיוע. בחודש אוקטובר במהלך ריצה הרגשתי כאב חד ברגל באזור מפשעה שהגביל את תנועתי. לאחר זמן מה במהלך אימון קפיצות לאנג שוב הרגשתי כאב זהה שגרם לי להפסיק אימון. מאז מנסה לברר מה האבחנה וסובלת מכאבים באזור מפשעה, ירך וברך וכאב זז לאורך הרגל. התחלתי לצלוע והתפתחו לי כאבים בגב כשמנסה לעבור ממצב של כפיפה להתיישרות. לא מצליחה להבין לאיזה סוג של אורתופד עליי לפנות. לא שלחו אותי לצילום שקשור לגב. עשיתי צילום ברך, אגן, סי טי נמצא תקין. כעת מחכה לתשןבה של mri בשאלה של קרע בלברום. עושה פיזיותרפיה הפיזיותרפסיט סבור שקשור לשרירים. אשמח לקבל עצה להמשך הבירור/טיפול.

שלום יתכן ובעיה ראשונית אכן החלה באזור גידי המפשעה בזמן האימון. כדאי להמשיך לטפל בטיפול שמרני נכון ויאה. לא כדאי להסתמך יותר מדי על צילומים והדמיות. אפשר לשקול גם מתן תרופה אנטידלקתית במקביל לפיזיותרפיה. נא להתיעץ עם רופא בסוגיה זו. אורתופד שעוסק בספורט הוא הכתובת לכך. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה