כאבי גב, בלט דיסק, הרמת משקולות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/06/2022 | 11:01 | מאת: שי

שלום רב, אני כבר אובד עצות. אני סובל מבלט דיסק בגובה L4-L5 המלווה בעקמת קלה בגב העליון + סקרליזציה של L5. עקב בלט הדיסק הזה הפסקתי ללכת לחדר כושר מאחר שתרגילים רבים "העירו" את המקום והחזירו לי כאבים. לאחרונה חזרתי, בביתי הפרטי, להרים משקולות לידיים - בדגש על תרגילי משקולות לשריר הדו-ראשי (כפיפת זרוע - תרגיל ידוע). ניסיתי לעשות את התרגיל גם בישיבה, וגם בעמידה, ובשתי הפוזיציות אני סובל מלחץ רב באזור הבלט ולאחר שאני מסיים את התרגילים אני גם חווה כאבים. רציתי לשאול... באיזה פוזיציות שעוד לא ניסיתי, נכון לדעתך לקיים את התרגילים האלו על מנת שלא לפתוח את תיבת הפנדורה הזאת של כאבי בלט הדיסק. אני אובד עצות... תודה רבה. שי

שלום מציע לבצע כשהגב תמוך. עם זאת, אין סיבה שאדם אקטיבי יסבול ויגביל עצמו למנחים מסויימים בלבד , בעבודה בחדר הכושר. על כן ממליץ לגשת לבדיקה קלינית אצל פיזיותרפיסט ולהתאמת תכנית טיפול. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה