ממצא בדיקת CT קרסול ימין

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/03/2022 | 13:27 | מאת: אילן

היי, אשמח לעזרה באבחון תוצאת CT קרסול ימין. אציין שאני סובל מ"צביטות" באזור האכילס ומטה (לפני קצת מעל שנה עברתי ארטרוסקופיה קדמית שבה הוציאו גופים חופשית מחלל המפרק, ולאחר שיקום מהיר חזרתי להתאמן והחלו להופיע כאבים אלה), ביצעתי MRI שמומחה הסתכל בו וכן גם בחן לי את הקרסול ידנית ולא הצליח למצא את גורם הבעיה ועל כן שלח אותי ל-CT. האבחון מה-CT הוא הבא: הודגם פגם אוסטאוכונדרלי יציב בקוטר עד 5 מ"מ באספקט מדיאלי של פסגת הטלוס. הודגמו זיזים קטנים בשוליים של העצמות של מפרק טיביו טלרי, מתאים לאוסטאוארטריטיס במפרק טיביו טלרי. הודגם גופיף עצם באורך עד 2 מ"מ במרווח פרקי של מפרק טיביו טלרי )סדרה 602 חתך 352 (, חשוד לגוף חופשי תוך פרקי. הודגמו מוקדים מסוידים בצמוד לאספקט קדמי של מפרק טיביו טלרי, באבחנה מבדלת גופים חופשיים תוך פרקיים או הסתיידויות ברקמות הרכות באותו מיקום. מפרק סוב טלרי הודגם שמור. תעלה טרסלית נצפתה חופשית. תודה רבה

שלום יש לגשת להסבר על הממצאים לרופא ששלח אותך לבדיקת ההדמייה. לאחר מכן ניתן לגשת לפיזיותרפיה שתעזור להפחתת כאב, שימור טווחי תנועה וכח, ותמליץ על הנעלה ומדרסים במידת הצורך. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה