mri מפרק ירך ימין וחבלה בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2015 | 19:24 | מאת: מירי

יש בצקת קלה סמוך לטוכנטר הגדול בצד ימין. נוזל מוגבר במידה מזערית משמאל. גייד הגלוטאוס מדיוס נראה תקין בחלקו זה לסיכום: במגבלות הבדיקה. ללא ממצא חריג במפרק הירך הימני. "בורסיטיס" מינימלית בסמוך לטרוכנטר הגדול מימין. מה זה אומר ומה הטיפול נגרם כתוצאה מנפילה ב 13.9.13 עד היום

מירי שלום המשמעות של בורסיטיס הינה דלקת של "כיס" שנמצא בין עצם הירך בצד החיצוני לבין הגיד החבר שני שרירים גדולים אל אותה העצם. מטרת הבורסה היא אכן ליצור הפרדה, החלקה נכונה של הגיד על העצם ןסוג של בולם זעזועים.הדלקת יכולה להיווצר כתוצאה מטראומה, תנועה לא נכונה של הירך, תנועה חוזרנית כמו בריצה ואפילו כתוצאה מהבדל באורך רגליים. הטיפול בפיזיותרפיה הוא שמרני ועובד על אלמנט הכאב, תנועתיות וחיזוק במקומות הנכונים. טיפול מלווה יכול להיות הנעלה ומדרסים ביומכאנים. אם טיפול מתאים זה אמור לחלוף. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה