שבר בכף רגל שלא התאחה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/09/2021 | 18:07 | מאת: יעל

שלום, אימי בת 82 בריאה. עברה שבר בכף רגל מסרק 4-5. לאחר גיבוס של חודשיים! השבר במסרק 5 לא התאחה. עדיין יש קצת כאבים. שאלות: הרופא הציע טיפול בגלי הלם בבית חולים טיפול אחד.אמר ניסיוני ולא בסל האם מומלץ? והאם אתה מכיר במה מדובר? שאלה שניה: מה יקרה אם אין איחוי? האם זה יפגע ב הליכה שיווי משקל או עיוות בעתיד? תודה רבה

שלום יעל אינני מכיר יעילות איחוי בעקבות גלי הלם. איזור זה בעייתי ואכן יכול לא להתאחות. בשל גילה, ככל הנראה מעדיפים לא לנתח. אולי ישקל הניתוח במידה והכאב לא יאפשר תפקוד כלל. אך אם מדובר בכאב לא משמעותי, אין צורך. פציעה כזו וודאי תיפגע בהליכה ובשיווי המשקל. על כן, מאוד חשוב כבר להתחיל בטיפולי פיזיותרפיה . החלמה מהירה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה