בעיות הליכה אצל חולת טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/07/2021 | 20:24 | מאת: קינדא

שלום רב.. אני חולת MS מזה 6 שנים..היו לי כמה התקפים.. בשנתיים האחרונות אין הרעה ב MRI אבל קיבלתי שני התקפים בשנה.. בכל פעםמהסטיקואידים עזרו.. אבל בהתקף האחרון (פברוואר 2021) צברתי חולשה קיצונית .. חולשה ברגליים במיוחד רגל ימין ובעיות הליכה נראות לעין. נתחלתי תהליך שיקום חזק של פיזותרפיה והידרותרפיה כולל גירוי חשלמי והיה שיפור יפה בהרבה דברים אבל ההליכה עדיין לא.. בכל פעם שאני מתחילה ללכת מרגישה שיש נוקשות בבטן ובגב התחתון שמונעת ממני להתקדם בהליכה כראוי.. האם קוראים לזה ספסטיות? האם אתה בעד טיפול תרופתי בספסטיות? מה עלי לעשות עכשיו )ביצעתי בדיקת הליכה ממוחשבת בתל השומר ועדיין לא קיבלתי תשובה)

קינדא שלום קשיים בהליכה אצל חולה טרשת אכן יכולים להופיע בכביטוי של עליה בטונוס. מידת הטונוס והטיפול בו כרוכה בבדיקה קלינית של רופא ופיזיותרפיסט שמבינים בתחום. הרופא יחליט על מתן טיפול רפואי בהתחשב בממצאים הקלינים ורמת התפקוד. אני ממליץ להיות במעקב במקום , שבו יהיה צוות רפואי מתאים. בדיקת הליכה כפי שצויין אכן מתאימה כאן ויתקבל גם הסבר לפענוח הממצאים כולל המלצות. כדאי ורצוי לגשת לפיזיותרפיסט . בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה