בלטים בגב תחתון ובצוואר

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/06/2021 | 15:00 | מאת: אדם

שלום רב, עשיתי לפני כחודשיים CT בגב תחתון לאחר כאבים קשים ואלו התוצאות: " סריקת המבנים הגרמיים כולל גופי החוליות ,הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטליים הודגמו תקינים. השומן האפידורלי וליגמנטום פלאבום תקינים. התעלה התת עכבישית ומוצא העצבים ההיקפיים משני הצדדים ללא סטיות. סחוס הדיסקית הבין חולייתית הודגם בצפיפות תקינה ובעל גבולות סדירים. אין עדות לבקע הדיסקית. אין עדות לCENTRAL STENOSIS SPINAL. הקוטר הסגיטלי של התעלה הגרמית תקין. :L2-L3 סריקת בלט דיסק מינימלי. לחץ קל על השק הטקאלי. :L3-L4 סריקת בלט דיסק מינימלי. לחץ קל על השק הטקאלי. :L4-L5 סריקת בלט דיסק כללי. לחץ קל על השק הטקאלי. :L5-S1 סריקת בלט דיסק כללי. לחץ קל על השק הטקאלי. שינויים דגנרתיבים במפרקים פאצטלים במידה קלה בגובה L5-L4 ,S1-L5. שינויים דגנרתיבים במפרקים סקרו-איליאקלים דו-צדדי עם שינויים סקלרוטים סוב-כונדרלים. מרווח בין סקרום ואיליום הודגם שמור משני הצדדים. דיברטיקולים בסיגמה ללא סימני דלקת חדה." כמו כן יש לי בלט נוסף כבר 15 שנה בC5-6 בצוואר בעקבות תאונה ישנה.. כיום יש לי כאבים מדי פעם. לפעמים תוך כדי הליכה או תנועה. מה אתה מציע לעשות? האם ואיזה ספורט מותר לי לעשות? האם כדאי ללכת לפיזוטרפיסט או כירופרקט? אשמח לכל אינפורמציה מועילה. תודה רבה

שלום רב מוזמן לפנות לטיפולי פיזיותרפיה. לא להתרגש מתוצאות של הדמייה. הקורולציה נמוכה בין הדמיה לקליניקה. פיזיותרפיסט טוב ידע להתאים תכנית טיפול ולעזור. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה