עזרה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/08/2014 | 06:19 | מאת: שחר

במהלך שיקום לפציעות בברכיים יש הממליצים לא רק על עליית מדרגה לחיזוק השרירים הסובבים את הברך, אלא גם לרדת מדרגה (לא גבוה). קוראים לזה :"מבחן ירידת מדרגה איכותי". 1מה החשיבות של התרגול? 2.מדוע זה קשה לא פחות ואפילו יותר מעליית מדרגה? ארי עליית מדרגה מפעילה הרבה יותר את השרירים? תודה

שלום ירידת מדרגה איכותית ,בשליטה מוטורית מלאה, קשה יותר כיוון שהיא דורשת את עבודת השרירים של הגפיים התחתונות כנגד כח הכובד. על מנת לא לקרוס. השרירים עובדים תוך כדי הארכה שלהם. התרגול נקרא קונצנטרי בעליה ואקצנטרי בירידה בשרירים ומצבים מסוימים ושניהם חשובים לתפקוד. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה