נקע במפרק העצה והכסל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/01/2021 | 15:40 | מאת: יותם

שלום, בערך לפני שנה ישנתי על כרית שמגביהה את פלג הגוף מהמותן עד הראש עקב בעיות צרבת. השינה הייתה על הגב, אך באמצע הלילה הסתובבתי על צד שמאל ומאז אותו יום סובל מכאבים במותן שמאל, מפשעה שמאל, מעל הישבן, ובאופן דומה גם בצד ימין אם כי בעוצמה פחותה. הכאב מופיע בתנוחות הבאות: ישיבה על כיסא והרמת רגל ימין כך שכף הרגל על הכסא ורגל שמאל על הרצפה, שכיבה על הצד והרמת פלג הגוף העליון לכיוון המותן, קימה מישיבה ממושכת, הרמת חפצים כבדים, קירוב שתי הברכיים אל החזה. בוצע MRI שלא הראה ממצא חריג. פזיותרפיסט אמר שלדעתו יש נקע במפרק העצה והכסל. האם זו אבחנה סבירה? הטיפול שביצעתי עד היום - מקלחות חמות, טיפול פזיותרפי, תרגילים לאזור האגן(שחלקם גם מחמירים את הכאב). אינני יכול לקחת נוגדי דלקת כמו ארקוקסיה עקב דלקת בקיבה. מה עוד באפשרותי לעשות כדי שהכאב יעבור? האם זה הגיוני שהכאב יהיה כבר במשך שנה? תודה על כל עזרה, יותם.

שלום רב ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט המטפל להבהרה לגבי האבחנה שנתן לך. בנוסף בקש תרגילים ותנוחות שיקלו עלייך. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה