Patellar dislocation ותנועת פיקת הברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

24/05/2014 | 13:32 | מאת: Ido Sivron

שלום רב, שמי עדו, אני סטודנט להנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון. במסגרת אחד הקורסים אותם אני לוקח בסמסטר זה, אני מתעניין באפשרות לבצע פרויקט העוסק באיבחון ממוחשב, מהיר ונוח של תנועות וכוחות הפועלים בברך. אחד הרעיונות אותם אני מעוניין לבדוק, הינו שיטת אבחון לניתוח התזוזות המדויקות של פיקת הברך תחת ביצוע תנועות רגל שונות. למיטב הבנתי, Patellar dislocation (נקיעה?) הינה בעלת סיכויים רבים יותר להתרחש, אם תזוזות פיקת הברך הרגילות (כלומר לא תחת מאמץ מיוחד) אינן בדיוק כרצוי. יש לי מס' שאלות בנושא, ואודה מאוד אם יהיה באפשרותך לענות עליהן: 1) האם אני מבין נכון, ואכן יש קשר בין תזוזה לא נכונה של פיקת הברך מסיבות שונות, לבין הסיכוי ל-Patellar dislocation? 2) אם כן, האם לדעתך המקצועית כלי שיאפשר קבלת הדמייה ממוחשבת של תזוזות הפיקה במהלך בדיקות, ישפר את היכולת לזיהוי מוקדם של גורמי סיכון וטיפול מונע בהם? בברכה וברוב תודות, עדו סברון

שלום עידו תודה על השאלה הבהחלט מעניינת אך אין היא מתאימה לגולשי פורום זה. הינך מוזמן לצלצל למעבדה לניתוח תנועה בבית דנה שבמרכז הרפואי תל אביב ולפנות אליי בנושא. טלפון 03-6947279 בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה