ניתוח רגלי O

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/02/2014 | 09:07 | מאת: אאא

שלום, אני בת 28, סובלת מרגלי O, הנושא מכביד עלי מבחינה אסטטית בעיקר, אך גם מכאבי רגלים אחרי עמידה והליכה ממושכות (נסבל, אך הבעיה האסטטית ממש לא נסבלת), ראיתי שהמלצת בעבר לא לעשות ניתוח, אך הבעיה מפריעה לי מאד, ובכל זאת אני רוצה לשקול את האפשרות הזאת. מה התהליך הסטנדרטי של ניתוח רגלי O? מה הפרוצדורה הפיזיולוגית? משתילים / מחליפים / חותכים? מה הם הכאבים הכרוכים? וסוג ההרדמה (מלאה / מקומית)? ימי אשפוז (אם יש), זמן החלמה, הזמן שאי אפשר לדרוך וללכת? אשמח לדעת את כל הפרטים כדי להיות ערוכה וממילא לשקול את הענין ביישוב הדעת. תודה!!!

שלום הייתי מתייעץ עם הרבה גורמים לפני שהייתי שוקל ניתוח . זהו ניתוח קשה ומורכב שמשנה את ציר הרגל והסיבה האסתטית בלבד אינה מצדיקה אותו. התייעצי עם אורתופד במידה הנך מתעקשת על כך. בברכה סאם www.imacs.co.il

19/11/2023 | 11:50 | מאת: בבב

אני בת 24 וסובלת מרגלי o ומבחינה אסטטית זה מאוד מציק לי. האם יש לכם דרכי טיפול להציע לי מלבד ניתוח?

שלום אני עדיין לא ממליץ לעבור תיקון אסתטי. ההתערבות דורשת חיתוך/ שבר בעצם וקיבוע מחדש לאחר תיקון הזווית. כלל לא בטוח שיהיה מנתח שירצה לבצע ניתוח כזה עבור תיקון אסתטי. עם זאת, אני מסתייג בתשובה מכיוון שלא ראיתי צילום על מנת להבין גודל הזוית. מציע לגשת לאורתופד מנתח לבקש צילום ציר של הגפה התחתונה. זאת גם בכדי למדוד את הזוית והסטיה מהנורמה ולהתייעץ עימו. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה