הסבר המלצות מעבדת הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/12/2013 | 23:09 | מאת: הורים מודאגים

שלום, קיבלנו דוח מעבדת הליכה לילדה בת 7 בעלת CP עם המלצות כירורגיות. הדוח באנגלית ואנו מבקשים הסבר בעברית, מה הניתוחים המומלצים? מניסיונך האם הכל מבוצע בניתוח אחד או שיש צורך במספר ניתוחים? כמו כן מה המשך השיקום לאחר הניתוחים הנ"ל? להלן ההמלצה: BIL ilio-psoas releases; BIL semitendinosus transfers to the adductor longus + BIL hamstring release; BIL gastrocnemius recessions; possible BIL rectus transfers תודה מראש. הורים מודאגים

שלום הניתוחים המומלצים הינם ניתוחים של רקמות רכות ואינם מערבים מבנים גרמיים מה שמקל על ההליך השיקומי.אכן הניתוח יכול להעשות בפעם אחת אך זה גם תלוי בגישה הניתוחית של המנתח, הפוטנציאל השיקומי של הילד וחוות דעתו של הפיזיותרפיסט המטפל מהכרותו עם הילד. ההליך השיקומי ומשכו תלויים בפוטנציאל השיקומי של הילד ובמרכיבים שונים. אי אפשר להתחייב על זמן מסויים. אני ממליץ בחום להתייעץ ולפנות בשאלות למעבדה שסיפקה ופיענחה לכם את הדוח, ועם אורתופד הילדים המנתח. בברכה ובהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה