הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/09/2007 | 00:20 | מאת: ורד

שלום רב! בהליכה, רגל אחת יותר דומיננטית ובעצם היא זאת שמובילה את התנועה. עם רגל זאת אני מתחילה את ההליכה, וכאילו אני מתנהלת על רגל אחת - ברגל השניה הצעד אינו מובנה, , אלא מעין תמיכה לרגל הדומיננטית, כאילו שלב ההנפה שיוצר את הצעד חסר ברגל זאת. האם הדבר יכול לנבוע משגיאה טכנית, בגלל הרגל לקוי או שהדבר יכול להצביע על ליקוי כלשהו? מה הדרך לשיפור, ואיזה שרירים יש לחזק, כדי ליצור הליכה סימטרית? שנה טובה ורד

ורד שלום, בהחלט קיימת אפשרות להליכה לא סימטרית כתוצאה מטכניקת הליכה לקויה בלבד או הרגל לקוי שהטיפול בו הוא תיקון ושיפור הטכניקה. לעומת זאת, אני חושב שברגע שקיימת אסימטריה משמעותית, הדבר בדרך כלל מעיד על פגיעה מסויימת במערכת שריר-עצב-שלד שמביאה את הגוף לנוע בסטיה או לבצע פיצויים. לכן, מומלץ מאוד להיבדק על ידי פיזיותרפיסט או אורטופד על מנת לזהות את המקור לסטיות בהליכה. תרגילים שיכולים לעזור בינתיים: 1. עמידה על רגל אחת. 2. עמידה על רגל אחת, וביצוע עליה על האצבעות וירידה באופן איטי ומבוקר. 3. עמידה על רגל אחת, וביצוע כיפוף וישור של הברך באותה רגל. 4. עמידה על רגל אחת, על קצות האצבעות, תוך כדי הנפת הרגל השנייה. 5. עמידה על רגל אחת, ביצוע הנפה של הרגל השנייה כאשר קשורה משקולת על הקרסול של הרגל המונפת. מומלץ מאוד לבצע תרגילים אלו ורבים נוספים (בהתאם למנח כף הרגל והגפה התחתונה) בטיפולי פיזיותרפיה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה