כאבים בשוקיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/11/2013 | 21:22 | מאת: רפי

שמי רפי ואני בן 30. אני עוסק בספורט כל חיי באופן חובבני. בשנה האחרונה אני סובל מכאבים בשוקיים בשני רגליי. הכאב התחיל כשהייתי במהלך אימונים לריצת 10 ק"מ של מרוץ נייק. הכאב מורגש לאורך רוב השוק. כשאני נוגע בשוק הכאב קיים בצד השוק בצד האחורי של העצם. הייתי מס' פעמים אצל אורטופד וביצעתי מיפוי עצמות מכוון שחשבתי שמדובר בשברי מאמץ אך תוצאות הבדיקה מראות כי אין שברי מאמץ. לאחרונה קראתי על פגיעה שנקראת "שין ספלינט" אשר התסמינים שלה מאוד דומות למה שאני מרגיש אך כשהעלתי את זה מול האורטופד הוא שלל את זה מיד ללא נימוקים. אבקש את עצתכם ועזרתכם מכוון שכבר כשנה אני לא רץ ועדיין רגלי כואבות.

רפי שלום האבחנה של שין ספלינטס מתאימה יותר לכפות רגליים שהמבנה שלהם הוא בקריסה של העקב (היפרפרונציה) והנמכה של הקשת הפנימית של כף הרגל. לעומת זאת שברי המאמץ ימצאו לרוב ברגליים בעלות מבנה של כף רגל עם קשת גבוהה. גש להבדק אצל מומחה בתחום כיוון שהינך אמור לרוץ ללא כאב. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה